HATAY'DA SAĞLIK ÇALIŞANLARI
YÖNETMELİĞE KARŞI AYAĞA KALKTI

Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) görev yapan sağlık çalışanları, 1 Kasım’da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’ni protesto etmek için üç günlük iş bırakma eylemi başlattı.

Gündem Yayın: 06 Kasım 2024 - Çarşamba - Güncelleme: 06.11.2024 15:04:00
Editör - Abdo Uçucu
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Aile Sağlığı Merkezleri’nde (ASM) görev yapan sağlık çalışanları, 1 Kasım’da yürürlüğe giren yeni Aile Hekimleri Sözleşme ve Yönetmeliği’ni protesto etmek için üç günlük iş bırakma eylemi başlattı. Hatay’da Türk Tabipleri Birliği (TTB) öncülüğünde başlayan eyleme, sağlık çalışanlarını temsil eden 14 farklı kuruluş destek verdi.

Yeni yönetmelik neden tepki çekiyor?

Yeni yürürlüğe giren Aile Hekimliği Yönetmeliği, özellikle Aile Sağlığı Merkezlerinde çalışan doktorlar ve sağlık personeli tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor. Sağlık çalışanları, söz konusu yönetmeliğin, çalışma koşullarını zorlaştırarak hak kayıplarına yol açtığını belirtiyor. Değişikliklerin, istifalarla sonuçlanan bir süreç başlattığı da ifade ediliyor. Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve sağlık sendikalarının açıklamalarına göre, yönetmelik sağlık çalışanlarını daha zorlu şartlara mahkum ediyor, bu da hem motivasyonu düşürüyor hem de personel sayısının azalmasına yol açıyor.

İstifaların arttığı uyarısı

Aile hekimleri, yeni yönetmeliğin etkisiyle sağlık personelinin istifa etmeye başladığını, önümüzdeki dönemde bu durumun daha da artmasının beklendiğini vurguluyor. Türkiye genelindeki üç günlük iş bırakma eylemi, sağlık çalışanlarının yaşadığı memnuniyetsizliği dile getirmek için bir fırsat oluşturuyor.
Bu eylemler, vatandaşlar için sağlık hizmetlerine erişim zorluklarına neden olabilir. Özellikle çocuk aşıları ve gebe takipleri gibi kritik sağlık hizmetlerinde geçici aksaklıkların yaşanması öngörülüyor. Sağlık kuruluşları, bu dönemde hastaların alternatif sağlık hizmetlerine yönlendirilmesi için bilgilendirmeler yapıyor.

Yönetmelik değişecek mi?

Türk Tabipleri Birliği ve sağlık sendikaları, hükümete yönetmeliğin yeniden gözden geçirilmesi çağrısında bulunuyor. Ancak yetkililerden bu konuda henüz bir geri adım atılmadığı belirtiliyor. Sağlık çalışanlarının taleplerine karşılık verilmesi, üç günlük iş bırakma eylemi sonrası yakından izlenecek.
Hatay’daki İl Sağlık Müdürlüğü Binası önünde yapılan basın açıklamasına, Ses Hatay Şube, Hatay Tabip Odası, Hürriyet Sağlık Sen Hekim Birliği ve Hahed Ahesen Tahud gibi sağlık kuruluşları destek verdi.

 

Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.